Open geestdagen

Datum: 13 september 2023

In het weekend van 7 en 8 oktober zet de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen en Brussel voor iedereen de deuren wijd open tijdens de eerste Open Geestdagen. Dankzij vele boeiende activiteiten, opgezet door de deelnemende zorgorganisaties, kunnen mensen ontdekken wat er binnen de geestelijke gezondheidszorg gebeurt, van zorg in de directe omgeving tot voorzieningen waar mensen langdurig verblijven. Ook integra opent op 3 locaties haar deuren!

De Open Geestdagen zijn de jaarcampagne van Te Gek!? voor 2023.

Tijdens de eerste Open Geestdagen wil Te Gek!? het brede publiek laten kennismaken met en informeren over de verschillende zorgvormen in de geestelijke gezondheidszorg. Met deze campagne streeft Te Gek!? naar een toegankelijke geestelijke gezondheidszorg, een juiste beeldvorming en het bespreekbaar maken van geestelijke gezondheid.

Integra opent zijn deuren

Op drie locaties van integra kan je op zaterdag 7 oktober terecht voor een workshop, wandeling, infosessie of een rondleiding:

Cocktail of mocktail?

Infosessie over alcohol met mocktail workshop.  Zaterdag 7 oktober van 11u -15u. Integra Herkenrode, Pater Valentinuslaan 32, Hasselt

Online Hulp

Kennismaking met de online hulpprogramma's en de hulpverleners erachter. Zaterdag 7 oktober van 11u -15u. Integra Herkenrode, Pater Valentinuslaan 32, Hasselt

Soep op de stoep

Via een zelfgemaakt soepje zorgen we voor de mogelijkheid tot kennismaking met de werking van het verslavingsteam.  Zaterdag 7 oktober 9u-12u. Integra Pelt: Sooi Willemsplein ¼, Pelt.

Open Geest Wandeling

Psychosociale revalidatie Tongeren en Buddywerking Zuid-Limburg nodigen je uit voor een prachtige Open Geest Wandeling in het gemoedelijke Gors-Opleeuw (Borgloon). Zaterdag 7 oktober 14-17u. Martinusstraat, 3840 Gors-Opleeuw. Vooraf inschrijven!

Alle activiteiten en meer info om eventueel in te schrijven vind je terug op de website van de Open geestdagen.