Preventie Brede bevolking

In samenwerking met onze preventiedienst TAD kunnen vormingsinitiatieven georganiseerd worden naar specifieke doelgroepen binnen de brede bevolking.

Ouders

Als ouder heb je een enorme preventieve impact tijdens de opvoeding. Aan de hand van een gezinsgerichte, interactieve vorming trachten we ouders te ondersteunen in hun opvoedersrol. Centraal tijdens deze vorming staat het versterken van beschermende opvoedingsvaardigheden bij ouders, die er mee voor zorgen dat jongeren gezonde keuzes maken inzake tabak, alcohol, drugs en gamen. De vorming ‘als kleine kinderen groot worden’ wordt voornamelijk in samenwerking met kind en gezin van de regio georganiseerd.

Ouderen/senioren

Vaak is ons doel zo lang mogelijk gezond en actief blijven. Maar naarmate we ouder worden verandert er heel wat in het leven, ook op vlak van lichamelijke gezondheid. Om met volle teugen te kunnen blijven genieten, is het goed om stil te staan bij het alcoholgebruik van 55 plussers. Daarom bieden wij een infosessie ‘ouder worden en alcohol’ om het gesprek met 55 plussers over alcoholgebruik aan te knopen. De infosessie wordt op een interactieve wijze gegeven met een maximumduur van 2 uur.

Kansengroepen

Op maat van specifieke kansengroepen zoals de VAPH, asielcentra, … kunnen op maat en in overleg passende vormingsinitiatieven gepland worden.

Waar kan je terecht?

Wil je ondersteuning om aan de slag te gaan met dit thema:

Preventiedienst TAD Integra 011 22 30 10