Groepstraining in mindfulness en (zelf)compassie

Een Evidence Based methode die we inzetten bij psychische problemen die vaak een traumatische kern hebben. Het gaat over een therapeutische interventie die meer gebruik maakt van de niet talige invalshoek, namelijk het neurobiologische. Het is een praktische benadering. Spreken leidt vaak tot eindeloos en steriel herhalen van steeds dezelfde verhalen of zorgen voor een intense overspoeling zodat hertraumatise-ring dreigt.

TYPE: PRAATGROEP
DOELGROEP: VOLWASSENEN
SESSIES: 12

Wat is het?

Dit is een gesloten groep van maximum 10 deelnemers.
Er wordt een engagement gevraagd om bij alle sessies aanwezig te zijn. Jouw individuele of groepstherapie loopt, tussen de sessies, verder.
We komen wekelijks samen, 3 x 4 sessies met telkens een maand tussen.

Praktisch

  • Sessies 1- 4 thema Mindfulness, vervolgens een maand beoefening thuis
  • Sessies 5-8 thema (Zelf)Compassie, vervolgens een maand beoefening thuis
  • Sessies 9-12 meditaties in open groep (deze meditatiesessies op donderdagavond worden opengesteld voor alle cliënten die bovenstaande training reedshebben gevolgd)
  • Voor wie? Elke cliënt binnen Integra 

  • Door wie ? Ingrid Michielsen en Kirsten Aerts 

  • Op welk moment?
    Twee eerste reeksen gaan door op dinsdagnamiddag van 13-15u45. De laatste reeks op donderdagavond van 18u-19u30. Wordt gepland in het najaar 2024

Waar kan je ons vinden?

We hebben verschillende regionale kantoren. Het aanbod binnen deze kantoren kan verschillen afhankelijk van de andere zorgpartners in de regio.

Zoek een locatie

Kaart Limburg