Ouderinfoavond voor ouders die vastgesteld hebben dat hun kind illegale drugs gebruikt

Laagdrempelige gelegenheid tot info en uitleg over: producten, aanpak en communicatie zonder ‘belasting’ van die informatie door persoonlijke levensverhalen. Info over de verschillende middelen, hun effecten, de complexiteit om in te schatten of er al dan niet een groot risisco aan verbonden is qua gezondheid of verslaving. Kans op informele ontmoeting (pauze, nabespreking, …) met lotgenoten. Ook personen die (deels) in de ouderrol zitten zijn welkom.

TYPE: INFORMATIEF
DOELGROEP: OUDERS
MAX: HASSELT GEEN MAXIMUM/PELT: 12 PERSONEN 

Wat is het?

Laagdrempelige gelegenheid tot info en uitleg over: producten, aanpak en communicatie zonder ‘belasting’ van die informatie door persoonlijke levensverhalen. Info over de verschillende middelen, hun effecten, de complexiteit om in te schatten of er al dan niet een groot risico aan verbonden is qua gezondheid of verslaving. Kans op informele ontmoeting (pauze, nabespreking, …) met lotgenoten. Ook personen die (deels) in de ouderrol zitten zijn welkom. Deelnemers van de infosessie kunnen soms erg verschillen qua niveau van ongerustheid: voor sommige ouders lijkt alles nog heel goed mee te vallen, terwijl anderen zich ernstig zorgen maken en soms al een hele geschiedenis mee dragen.

Na deze infoavond kunnen ouders ervoor kiezen verder aan te sluiten bij de thema-avonden. Hier worden specifieke thema’s besproken, gerelateerd aan verslavingsgedrag maar ook aan de last die dit voor ouders vaak betekent.

Praktisch

  • Contactpersoon: Herbert Jenaer
  • Type: éénmalige interactieve informatiesessie
  • Plaats: Salvatorstraat 25 te Hasselt en Sooi Willemsplein 1 bus 4 te Pelt.
  • Tijdstip: steeds een maandag van 19u – 21u
  • Duur: Twee uur
  • Kostprijs: gratis
  • Procedure: Inschrijven bij de contactpersoon of via je hulpverlener (tel. 011/27 42 98)
  • Vergeet je klever van je mutualiteit niet.
  • Data: Hasselt, 8 januari 2024, 5 februari 2024, 4 maart 2024, 8 april 2024, 6 mei 2024, 3 juni 2024, 29 juli 2024, 2 september 2024, 7 oktober 2024, 4 november 2024 en 2 december 2024. 

Waar kan je ons vinden?

We hebben verschillende regionale kantoren. Het aanbod binnen deze kantoren kan verschillen afhankelijk van de andere zorgpartners in de regio.

Zoek een locatie

Kaart Limburg