Ouderinfoavond voor ouders die vastgesteld hebben dat hun kind illegale drugs gebruikt

Laagdrempelige gelegenheid tot info en uitleg over: producten, aanpak en communicatie zonder ‘belasting’ van die informatie door persoonlijke levensverhalen. Info over de verschillende middelen, hun effecten, de complexiteit om in te schatten of er al dan niet een groot risisco aan verbonden is qua gezondheid of verslaving. Kans op informele ontmoeting (pauze, nabespreking, …) met lotgenoten. Ook personen die (deels) in de ouderrol zitten zijn welkom.

TYPE: INFORMATIEF
DOELGROEP: OUDERS
MAX: HASSELT GEEN MAXIMUM/PELT: 12 PERSONEN 

Wat is het?

Laagdrempelige oudergroep met gelegenheid tot ouderinfo en uitleg over: producten, aanpak en communicatie zonder ‘belasting’ van die informatie door persoonlijke levensverhalen. Info over de verschillende middelen, hun effecten, de complexiteit om in te schatten of er al dan niet een groot risico aan verbonden is qua gezondheid of verslaving. Kans op informele ontmoeting (pauze, nabespreking, …) met lotgenoten. Ook personen die (deels) in de ouderrol zitten zijn welkom. Deelnemers van de infosessie kunnen soms erg verschillen qua niveau van ongerustheid: voor sommige ouders lijkt alles nog heel goed mee te vallen, terwijl anderen zich ernstig zorgen maken en soms al een hele geschiedenis mee dragen.

Na deze infoavond kunnen ouders ervoor kiezen verder aan te sluiten bij de thema-avonden. Hier worden specifieke thema’s besproken, gerelateerd aan verslavingsgedrag maar ook aan de last die dit voor ouders vaak betekent.

Praktisch

Waar kan je ons vinden?

We hebben verschillende regionale kantoren. Het aanbod binnen deze kantoren kan verschillen afhankelijk van de andere zorgpartners in de regio.

Zoek een locatie

Kaart Limburg